Βελτίωση κατάταξης Google - S.E.O.

Βελτίωση κατάταξης Google - S.E.O.

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε, αποδεδειγμένα θα σας ανεβάσουν στην πρώτη σελίδα της Google. Είμαστε ειδικοί σε αυτό και παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες βελτιστοποίησης ιστοσελίδων και βελτίωσης κατάταξης Google (S.E.O.) αποκλειστικά για ιστοσελίδες Joomla!, Opencart & Wordpress

Βελτίωση κατάταξης Google, ιστοσελίδων Joomla!
Βελτίωση κατάταξης Google, ιστοσελίδων Opencart
Βελτίωση κατάταξης Google, ιστοσελίδων Wordpress

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE;

Ακολουθούμε όλα τα guidelines της Google και πραγματοποιούμε ελέγχους χρησιμοποιώντας τα επίσημα εργαλεία της, με στόχο η ιστοσελίδα σας να συμβαδίζει με τα πρότυπα που η ίδια η Google έχει ορίσει. Αυτή η μέθοδος αποδεδειγμένα θα σας ανεβάσει θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πολλοί administrators δεν χρησιμοποιούν τα φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης urls. Ένα url του τύπου "index.php?option=com_content&view=article&layout=edit&id=62" δεν βοηθάει καθόλου στην κατάταξη της Google. Αντίθετα ένα url όπως αυτό που χρησιμοποιούμε στην συγκεκριμένη σελίδα που κοιτάτε (http://www.firstidea.gr/ipiresies/website-optimization/veltiosi-katataksis-google-seo) έχει 2 πλεονεκτήματα:

  • Βοηθάτε την κατάταξη της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης αφού οι σωστές λέξεις φαίνονται και αναγνωρίζονται από την Google και στο URL.
  • Βοηθάτε τον χρήστη που θα δει το url αντιγραμμένο σε κάποιο blog, κοινωνικό δίκτυο ή οπουδήποτε αλλού, να καταλάβει τι αφορά το link και που θα καταλήξει πατώντας το.

Σε ένα website που ήδη βρίσκεται on-line κάποιο καιρό, όπως λογικά είναι είναι και το δικό σας, η Google και οι λοιπές μηχανές αναζήτησης έχουν ήδη ευρετηριάσει τις σελίδες. Μετατρέποντας τα Urls σας λοιπόν σε Search Engine Friendly όπως αναφέραμε παραπάνω, τι γίνεται με τα παλιά urls?

Φτιάχνουμε μόνιμες ανακατευθύνσεις ( 301 Redirects ) και πλέον όποιος κάνει κλικ επάνω σε κάποιο από τα παλιά links, θα ανακατευθύνεται αυτόματα στο νέο. Με αυτό τον τρόπο δεν χάνετε τις κατατάξεις που ήδη έχετε πετύχει, μέχρι τα νέα links να ανέβουν στην κατάταξη.

Η δομή των link του website σας είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς καθορίζει το πόσο εύκολα μια σελίδα είναι προσβάσιμη τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ρομποτάκια της Google που μας ενδιαφέρουν στην συγκεκριμένη περίπτωση. Μια καθαρή και οργανωμένη δομή μεταξύ των σελίδων του website, θα βοηθήσει στη σωστή και καλύτερη ευρετηρίαση από τις μηχανές αναζήτησης. Εμείς κάνουμε έλεγχο της δομής και πραγματοποιούμε τις απαραίτητες διορθώσεις.

Το πρώτο πράγμα που θα φέρει την Joomla, Opencart ή Wordpress ιστοσελίδα σας στις πρώτες θέσεις της Google είναι το καλό περιεχόμενο. Όταν γράφετε περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας, πρέπει να φροντίζετε να περιέχονται τακτικά αλλά όχι υπερβολικά συχνά, οι σωστές λέξεις κλειδιά που θα βοηθήσουν τη Google να κατανοήσει τι αφορά το συγκεκριμένο κείμενο.

Πέρα όμως από τις σωστές λέξεις που θα χρησιμοποιηθούν, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και τα headers. Τα headers χωρίζονται σε κατηγορίες από h1 ως h6, όπου h1 ο κύριος τίτλος του κειμένου και h2, h3, h4, h5, h6 οι υποκατηγορίες του κειμένου. Μια σωστή δομή headers μέσα σε ένα άρθρο, θα δώσει την απαραίτητη ώθηση μαζί με το σωστό περιεχόμενο, για να φτάσει στις πρώτες θέσεις της Google. Εμείς ελέγχουμε τα κύρια κείμενα και κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις για το βέλτιστο αποτέλεσμα

Τα meta tags είναι οι συνοπτικές πληροφορίες του περιεχομένου που δίνουν μια πρώτη εικόνα της σελίδας στα ρομποτάκια της Google. Εκτός από τα σωστά headers και το καλό περιεχόμενο που αναφέραμε παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό για να βρεθείτε στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, οι κύριες πληροφορίες να συμπεριληφθούν και στα meta tags.

Τα meta tags πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να αντιστοιχούν πράγματι στις κύριες λέξεις κλειδιά του περιεχομένου και των τίτλων. Ελέγχουμε όλες τις σελίδες του website σας και συμπληρώνουμε ή διορθώνουμε όπου κρίνεται απαραίτητο.

Το 404 error είναι το σφάλμα που βγάζει ο περιηγητής σας όταν καταλήγετε σε μια σελίδα που πλέον δεν υπάρχει. Όλα τα websites έχουν τέτοιου είδους σελίδες, και συνήθως είναι παλιά άρθρα ή προιόντα τα οποία πλέον δεν θέλετε να εμφανίζονται και έχουν διαγραφεί.

Η Google δεν συμπαθεί τα πολλά 404 errors και γιαυτό τον λόγο πρέπει να τα αποφεύγετε όσο είναι δυνατόν. Εμείς τα εντοπίζουμε και τα ανακατευθύνουμε σε νέες, υπάρχουσες διευθύνσεις.

Το διπλό περιεχόμενο (duplicate content) δεν αρέσει επίσης καθόλου στην Google! Όταν ανιχνεύει διπλό περιεχόμενο, το "τιμωρεί" μειώνοντας την αξία του, φέρνοντας πολύ φτωχά αποτελέσματα κατάταξης για την συγκεκριμένη σελίδα, με χαμηλές θέσεις εμφάνισης.

Διπλό περιεχόμενο μπορεί να παραχθεί με τους παρακάτω τρόπους:

  • Αν χειροκίνητα αντιγράφετε κομμάτια του δικού σας website ή ξένου.
  • Αν από λάθος βάζετε κάποιο περιεχόμενο του website σας να εμφανίζεται μέσω 2 διαφορετικών οδών (διαφορετικά μενού κλπ)
  • Από κακή ρύθμιση του CMS που χρησιμοποιείτε, ένα url μπορεί π.χ. να εμφανιστεί και με "/" (trailing slash) στο τέλος και χωρίς. Σε αυτή την περίπτωση, χωρίς εσείς να ευθύνεστε, παράγετε διπλό περιεχόμενο, καθώς η google κάνει index και τα 2 urls.

Εμείς εκεί που μπορούμε να επέμβουμε, είναι στην τρίτη περίπτωση, κάνοντας τις απαραίτητες ανακατευθύνσεις (301 redirects) μεταξύ των url και ορίζοντας 'canonical urls'. Στις άλλες 2 περιπτώσεις, απλώς θα κάνουμε τον απαραίτητο έλεγχο και θα σας ενημερώσουμε για τυχόν διπλό περιεχόμενο.

Το Robots.txt αρχείο είναι ένα αρχείο που περιλαμβάνεται στην αρχική εγκατάσταση των Joomla! και Worpress αλλά για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται παραμετροποίηση. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ελάχιστοι ασχολούνται με αυτό και το αποτέλεσμα είναι κακή ευρετηρίαση από τις μηχανές αναζήτησης.

Τι κάνει το Robots.txt αρχείο? Λοιπόν είναι το αρχείο που καθορίζει τι επιτρέπεται να ανιχνευτεί και να ευρετηριαστεί από τα ρομποτάκια και τι όχι. Μια κακή ρύθμιση του, μπορεί να αποκρύψει στοιχεία πολύ σημαντικά, όπως για παράδειγμα ότι το website σας είναι φιλικό στις κινητές συσκευές (responsive), πράγμα το οποίο επίσημα πλέον λαμβάνεται υπόψιν από την Google στην σειρά των αποτελεσμάτων της.

Εμείς το παραμετροποιούμε για την άριστη ανίχνευση και ευρετηρίαση, για όσο το δυνατόν καλύτερες θέσεις αποτελεσμάτων.

Το sitemap είναι το δέντρο με όλα τα links του website σας. Είναι ο χάρτης που δίνουμε στα ρομποτάκια της Google, με τα σωστά links που πρέπει να ακολουθήσουν και να συμπεριλάβουν στα αποτελέσματά τους. Είναι κάτι που επίσημα η Google ζητάει να τις παρέχουμε, και που πραγματικά βοηθάει στην σωστότερη ευρετηρίαση.

προσθήκη rich snippetsΈχει τύχει να δείτε κατά την περιήγηση σας στα αποτελέσματα της Google, κάποια εκ των αποτελεσμάτων να εμφανίζονται συνοδευόμενα από κάποιες έξτρα πληροφορίες όπως αστεράκια αξιολογήσεων κλπ? Ε αυτά είνα τα Rich Snippets!

Τα Rich Snippets δεν βοηθούν στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας, αλλά βοηθούν στην αύξηση της επισκεψιμότητας, καθώς 'τραβούν το μάτι' περισσότερο και προκαλούν περισσότερα clicks.

Το Content Delivery Network (CDN) είναι ένα δίκτυο από σημεία αποθήκευσης και εκπομπής του website σας, σκορπισμένα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη αύξηση ταχύτητας του website σας και ότι αυξάνει την ταχύτητα, αποδεδειγμένα κάνει καλό και στις κατατάξεις των αποτελεσμάτων της Google, καθώς η Google επίσημα λαμβάνει υπόψιν της την ταχύτητα των ιστοσελίδων.

Εμείς μαζί με τις εργασίες S.E.O. σας προσθέτουμε Content Delivery Network δωρεάν, βελτιώνοντας έτσι και τις ταχύτητες σας μαζί με τις κατατάξεις σας.

Σας δημιουργούμε account στα Google Webmaster Tools, όπου ελέγχουμε για πιθανά σφάλματα ανιχνευμένα από την Google, δηλώνουμε όλες τις εκδοχές του website σας και επισημαίνουμε στην Google ποιά εκδοχή πρέπει να ευρετηριάσει. Όπως πχ www vs non-www.

Δημιουργούμε ή παραμετροποιούμε το αρχείο htaccess της Joomla, Opencart ή Wordpress ιστοσελίδας σας, προσθέτοντας τα λεγομενα 'expires headers', τα οποία αυξάνουν την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας και βελτιώνουν την κατάταξη της στην Google.


Μετά από συνάντηση που θα πραγματοποιήσουμε, θα μας εξηγήστε τις ανάγκες σας και θα συμφωνήσουμε με ποιές αναζητήσεις λέξεων και φράσεων θα θέλατε να βγαίνει η ιστοσελίδα σας στις πρώτες θέσεις της Google. Θα κάνουμε έρευνα και θα σας απαντήσουμε εντός λίγων ημερών για το τι αποτελέσματα πιστεύουμε ότι θα φέρουν οι εργασίες μας.

Θέλετε να βρεθείτε στις πρώτες θέσεις της Google;