Τι είναι το E-marketing;

Web marketing, digital marketing, internet marketing ή online marketing: Όλες αυτές οι λέξεις χρησιμοποιούνται ως συνώνυμα του e-marketing. Είναι δηλαδή το marketing που γίνεται σε προϊόντα ή υπηρεσίες, μέσω internet. Τα emails είναι επίσης ένα είδος E-marketing!

Στην ουσία θα λέγαμε, ότι είναι ο συνδιασμός πολλών τεχνολογιών και μέσων, τα οποία επιχειρούν να φέρουν τις επιχειρήσεις κοντά στους πελάτες. Ειδικά στην τεχνολογική εποχή που ζούμε, το e-marketing έχει γίνει πάρα πολύ σημαντικό μέρος της γενικής στρατιγικής marketing όλων των εταιριών.

Χαρακτηριστικά του e-marketing

Μεγάλες ή μικρές, πολλές επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν το e-marketing λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του και των πολλών πλεονεκτημάτων τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω.

Το e-marketing είναι φθηνότερο από το παραδοσιακό marketing

Συγκρίνοντας τα κόστη του e-marketing με αυτά των παραδοσιακών μέσων marketing όπως διαφημίσεις σε εφημερίδες και ταμπέλες, θα δείτε ότι είναι πολύ πιο οικονομικό αλλά και συνάμα πιο αποδοτικό. Μπορείτε να προσεγγίσετε μεγάλο εύρος κοινού, με πολύ μικρότερο budget.

Απτή απόδοση επένδυσης

Μέσω μηχανισμών συγκέντρωσης πληροφοριών και στατιστικών, οι επιχειρήσεις μπορούν να ελέγξουν την απόδοση των διαφημίσεων τους, και να μάθουν πόσες ακριβώς πωλήσεις έκαναν μέσω της e-marketing καμπάνιας τους.

Ασταμάτητη λειτουργία, 24/7/365

Όλη μέρα και όλη νύχτα, 365 μέρες τον χρόνο, το e-marketing δουλεύει για εσάς στοχέυοντας πάντα σε αυτούς που αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Πλεονεκτήματα του e-marketing

Κάποια από τα πολλά πλεοντεκτήματα του e-marketing, αναλύονται παρακάτω:

  • Άμεση απόκριση. Τα αποτελέσματα του e-marketing είναι ακαριαία. Μπορεί να κάνετε κάτι upload τώρα, και κατευθείαν να γίνει viral φτάνοντας σε εκατομμύρια κόσμο μέσα σε μια μέρα.
  • Μικρό κόστος. Σε σύγκριση με άλλα μέσα διαφήμισης, είναι κατά πολύ φθηνότερο, και αν χρησιμοποιείτε τις δωρεάν μεθόδους, τότε δεν κοστίζει απολύτως τίποτα!
  • Μεγαλύτερη συλλογή στοιχείων. Σας δίνεται η δυνατότητα να συγκετρώσετε μεγάλο εύρος στοιχείων από πελάτες σας, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα.
  • Διαδραστικότητα. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του digital marketing, είναι ότι υπάρχει άμεση επαφή με τον κόσμο, ο οποίος μπορεί να αφήσει σχόλια και ερωτήσεις, κερδίζοντας έτσι εσείς άμεσο feedback από την αγορά στην οποία στοχεύετε, αλλά και απευθείας συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους.
  • Προσωποποιημένο marketing. Το online marketing, ανοίγει τον δρόμο για προσωποποιημένο marketing το οποίο με σωστή διαχείρηση και στρατηγική, μπορεί να κάνει τον πελάτη να νιώσει ότι η διαφήμιση απευθύνεται σε αυτόν προσωπικά.

Τύποι e-marketing

Email Marketing

Το email marketing θεωρείται πολύ αποδοτικό, επειδή αξιοποιώντας μια ήδη υπάρχουσα λίστα πελατών ή ενδιαφερόμενων, η προσέγγιση τους είναι πολύ στοχευμένη.

Social Media Marketing

Τα Social Media είναι ένας πάρα πολύ ωραίος τρόπος να επικοινωνήσετε απευθείας με τους πελάτες σας και βοηθάει πολύ στο να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας ή του προϊόντος σας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε από τα Social media, όπως Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter και YouTube.

Video Marketing

Λένε ότι μια εικόνα, αξίζει όσο χιλιάδες λέξεις. Έτσι ένα video, αξίζει όσο χιλιάδες εικόνες! Με ένα σωστό video παρουσίασης του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας, τραβάτε την προσοχή του πελάτη, με μεγάλη αποδοτικότητα. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο μέσος άνθρωπος, θα παρακολουθήσει ένα video πολύ πιο εύκολα και ευχάριστα από ότι θα διαβάσει ένα κείμενο.

Αρθρογραφικό μάρκετινγκ (article marketing)

Γράφοντας ποιοτικό περιεχόμενο και άρθρα, προσφέρετε στο κοινό έναν ακόμα λόγο να επισκευτεί την ιστοσελίδα σας. Επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα σας, βλέπει και τα προιόντα ή τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρετε, με πιθανότητα να προβεί σε κάποια αγορά ή να κοινοποιήσει κάτι σε κάποιον άλλο χρήστη. Επίσης η Google λατρέυει το περιεχόμενο. Έτσι, δίνοντας της συχνά νέα κείμενα, αναβαίνετε σταδιακά στα αποτελέσματα της για όλες τις σελίδες του website σας. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τρόπους SEO.

Affiliate Marketing

Το affiliate marketing, είναι η διαδικασία μέσα από την οποία κάποιος κερδίζει ποσοστά, προωθώντας προιόν ή υπηρεσία κάποιου άλλου. Είναι μια διαδικασία η οποία είναι κερδοφόρα και για τις 2 πλευρές.

Συνοψίζοντας το e-marketing

Το e-marketing είναι ο σύγχρονος τρόπος προώθησης της επιχείρησης σας, μέσω όλων των τεχνολογιών που αξιοποιούν το internet. Εμείς στη Firstidea, έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των εταιρειών, σε όλους του τομείς ηλεκτρονικής προώθησης που αναλύσαμε παραπάνω. Συνήθως, το πρώτο βήμα για μια εταιρεία για την εισαγωγή της στον ψηφιακό κόσμος, είναι η κατασκευή ιστοσελίδας ή η δημιουργία eshop, τα οποία θα παίξουν τον ρόλο της βάσης πάνω στην οποία θα στηθεί όλο το e-marketing. Μια καλή ιστοσελίδα, είναι τα θεμέλια μιας ισχυρής ηλεκτρονικής παρουσίας.

Οι καλύτερες συνεργασίες ξεκινούν με μια καλημέρα!

Πείτε μας την καλημέρα σας και ελάτε να συζητήσουμε