OUR BLOG

Κατασκευή Eshop μέσω του προγράμματος Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ

Το πρόγραμμα Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων έχει σκοπό να φέρει την Ελλάδα του σήμερα ένα βήμα πιο κοντά στην digital εποχή. Αξιοποιώντας της ψηφιακές δυνατότητες που μπορεί να ενσωματώσει μια εταιρεία στην καθημερινότητά της έχει σκοπό να επιδοτήσει τις εταιρίες για να προβούν στις παραπάνω ενέργειες. Ο τομέας που εντάσσονται οι υπηρεσίες μας ως FirstIdea αποτελούν μέρος τους προγράμματος 1 «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ».

Περισσότερα...

ΕΣΠΑ - Κατασκευή Eshop

Ενα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα προσφέρει μια γενναία επιδότηση για τη δημιουργία e-shop καταστημάτων αναμένεται να πάρει το «πράσινο φως» στο άμεσο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, η επιδότηση για τα καταστήματα θα είναι ύψους 5.000 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα έχει «ταβάνι» τα 80.000.000 ευρώ.

Περισσότερα...

Opencart - Facebook shop

Facebook για OpenCart

Είστε έτοιμοι να συνδέσετε το Facebook με το OpenCart Eshop σας; Διαβάστε παρακάτω για τον συνδυασμό των δύο αυτών μέσων, για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Το Digital marketing μέσω Facebook βοηθά την επιχείρησή σας να δημιουργήσει μόνιμες σχέσεις με ανθρώπους, να βρει νέους πελάτες και να αυξήσει τις πωλήσεις για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Με την διασύνδεση του eshop σας με το Facebook, διευκολύνουμε την προσέγγιση των ατόμων που ενδιαφέρονται για την επιχείρησή σας και επιτρέπουμε την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων της διαφήμισής σας σε όλες τις συσκευές.

Περισσότερα...

facebook-shop

Με τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του νέου ιού, πολλές επιχειρήσεις έσπευσαν να δημιουργήσουν ή να ισχυροποιήσουν την online παρουσία τους, καθώς όλο και περισσότεροι κάνουν τις αγορές τους στο διαδίκτυο.

Στο Facebook έχουν επίσης δει την τάση, κινήθηκαν γρήγορα και ανακοίνωσαν μια νέα δυνατότητα στην πλατφόρμα τους, που θα μπορούσε να την τοποθετήσει μεταξύ των κορυφαίων παικτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο παγκοσμίως.

Περισσότερα...

Από Default, στα Opencart eshop, όταν επισκέπτεστε την αρχική σελίδα, δίπλα στο domain name σας, προστίθεται το /index.php?route=common/home. Ένας τρόπος να το αφαιρέσετε, είναι να προσθέσετε στο αρχείο .htaccess στο root του server σας, τις παρακάτω γραμμές:

RewriteCond %{QUERY_STRING} ^route=common/home$
RewriteCond %{REQUEST_METHOD} !^POST$
RewriteRule ^index\.php$ http://%{HTTP_HOST}? [R=301,L]
  • κατασκευή eshop secretlove casestudy-2
  • κατασκευή eshop secretlove casestudy-3
  • κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος secretlove casestudy-6

Η εταιρεία Secretlove.gr η οποία ασχολείται με πώληση κυρίως σέξυ γυναικείων εσωρούχων μας ανέθεσε την πλήρη ανακατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος τους, το οποίο ήταν σε Joomla 3 με Virtuemart, κατασκευασμένο από εμάς, πάλι το 2015. Είχε έρθει λοιπόν ο καιρός για μια ανανέωση και αισθητική αλλά και λειτουργική.

Για την κατασκευή του νέου eshop αυτή τη φορά χρησιμοποιήσαμε το Opencart, μεταφέροντας όλα τα προϊόντα από το Virtuemart σε Opencart τελευταίας έκδοσης 3.0.3.6

Περισσότερα...

Πώς μπορεί ο COVID-19 να δημιουργήσει θετικά αποτελέσματα για τις ιστοσελίδες και τους δημιουργούς τους

Για πολλές εταιρείες και ρόλους, το COVID-19 έφερε απροσδόκητο κλείσιμο και απώλεια θέσεων εργασίας. Ωστόσο, για άλλους, ήταν ένας τρόπος να γίνουν δημιουργικοί για το πώς να διατηρήσουν τις πόρτες ανοιχτές, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε ένα εικονικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Για άλλους, η εργασία έχει πραγματικά αυξηθεί, όπως για εκείνους που έχουν ήδη λειτουργήσει απομακρυσμένα όπως συγγραφείς περιεχομένου, διαδικτυακοί έμποροι και προγραμματιστές. Τώρα, οι κατασκευαστές ιστοσελίδων, πολλοί από τους οποίους εργάζονται ήδη ως ελεύθεροι επαγγελματίες από το σπίτι, βλέπουν μια σημαντική ευκαιρία να κάνουν περισσότερα.

Περισσότερα...

Σε διαρκή άνοδο βρίσκεται ο αριθμός των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου, που επιλέγουν το online κανάλι για τις αγορές τους. Τέσσερα στα δέκα άτομα (41,5%), ηλικίας 16 - 74 ετών πραγματοποίησαν τουλάχιστον μία ηλεκτρονική αγορά ή παραγγελία αγαθών ή υπηρεσιών το 1ο τρίμηνο του 2019. Σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2018, το ποσοστό των χρηστών του Διαδικτύου, που πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές, αυξήθηκε κατά 3,2%, ενώ η αύξηση σε επίπεδο δεκαετίας (2010 - 2019) είναι της τάξης του 125,5%.

Περισσότερα...

Νέοι κανόνες τέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των καταναλωτών, όσον αφορά στις online αγορές τους, όπως ανακοινώθηκε εχθές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν άμεσα και πλήρως τις νέες οδηγίες, χωρίς καμμία χρονοτριβή.

Περισσότερα...

Στις 15 Μαΐου 2018, δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4537/2018 (ΦΕΚ Α’ 84), βάσει του οποίου ενσωματώνεται στην εθνική μας έννομη τάξη η Ευρωπαϊκή Οδηγία (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά» (Payment Services Directive 2 – “PSD 2”). Σκοπός της είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια στις συναλλαγές των καταναλωτών, προωθώντας ένα πιο ανοιχτό και ανταγωνιστικό τοπίο στις πληρωμές.

Περισσότερα...